GLOBAL MEDICS

SUPPLEMENTEN

YOUR PARTNER IN HUMAN HEALTHCARE+

Supplementen voor de gewrichten

Bij Global Medics zijn we ervan overtuigd dat een heldere geest in een krachtig lichaam voor de perfecte balans zorgt. De juiste voeding kan daartoe bijdragen, aangevuld met de juiste voedingssupplementen. Onze supplementen voor gewrichten zorgen ervoor dat u gezond, zowel fysiek als mentaal blijft. Met onze reeks Human Healthcare supplementen ondersteunen wij waar nodig.

Glucosamine

Glucosamine is enerzijds een kleine aminosaccharide die het kraakbeenmetabolisme ondersteunt en anderzijds vormt het een belangrijke bouwsteen voor onze kraakbeencellen. Bijkomend ondersteunt glucosamine het behoud van kraakbeen en gewrichtsvocht. Ten slotte remt glucosamine de productie af van bepaalde enzymen die schadelijk zijn voor het kraakbeen.

Chondroïtine

Chondroïtine zorgt ervoor dat het gewrichtskraakbeen water kan vasthouden waardoor het schokbestendiger wordt. Ook remt chondroitinesulfaat net als glucosamine de productie af van bepaalde enzymen die schadelijk zijn voor het kraakbeen.

Collageen type II

Collageen type II is het hoofdeiwit van kraakbeen in zijn meest pure vorm. Deze lichaamseigen stof is verantwoordelijk voor de sterkte en elasticiteit van het kraakbeen. Collageen type II werkt daardoor uiterst krachtig in tegenstelling tot het klassieke collageen type 1, wat doorgaans in het overige marktaanbod primeert.

Duivelsklauw

Harpagophytum procumbens, ook wel duivelsklauw genoemd, is een kruid met een krachtige verzachtende werking bij gewrichtskwalen.

Boswellia

Boswellia is een natuurlijk extract gewonnen uit de hars van de Boswellia Serrata boom, ook wel Wierookboom genoemd. Dit ingrediënt heeft een sterk verzachtende werking bij stramme gewrichten.

MSM

Methylsulfonylmethaan (MSM) is een natuurlijke zwavelverbinding die in het lichaam voorkomt en een verzachtend effect heeft bij stramme gewrichten en stijve spieren. Doordat de lichaamseigen productie afneemt met de toenemende leeftijd, kunnen tekorten enkel aangevuld worden door middel van supplementatie.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is het hoofdbestanddeel van gewrichtsvocht en fungeert bovendien als smeermiddel bij alle gewrichtsbewegingen.

Kurkuma

Kurkuma, ofwel geelwortel, heeft door middel van laboratoriumonderzoek en experimenten gewezen op een gunstig effect bij gewrichtklachten en ontstekingsverschijnselen.